19 novembra 2007

Nové Mestské informačné centrum Prešov (aktualizované)

O Mestskom informačnom centre Prešov som na tomto blogu písal 10. novembra 2007. Išlo o neaktuálnosť informácií (otváracich hodín) na stránkach JPIS.sk o tejto inštitúcii.
Na oficiálnych stránkach mesta Prešov publikovali správu, že dňa 15. novembra 2007 sa slávnostným prestrihnutím pásky symbolicky otvorilo nové informačné centrum Prešov.
Svitá nádej, že k chybám neaktuálnosti informácií už nebude dochádzať?

Nový prevádzkovateľ a jeho hlavné úlohy

Nový prevádzkovateľ Mestského informačného centra Prešov (bratislavská spoločnosť Cruiser) by mal:
  • vytvoriť prehľadné a informačne bohaté webové stránky informačného centra (s jazykovými mutáciami)

  • udržiavať tieto informácie aktuálne

  • dohodnúť sa s mestom Prešov a na oficiálnych stránkach mesta poskytúť aspoň základnú informáciu o MIC Prešov s odkazom na stránky MIC Prešov (dnes táto informácia na oficiálnych stránkach mesta Prešov chýba)


PS: Teším sa na On-line diskusiu s Katarínou Mikulákovou z MIC na stránkach PIS.sk. Odpovede na moje otázky uverejním na tomto blogu.

Ako som sľúbil, prinášam moje otázky na Katarínu Mikulákovú z MIC Prešov a odpovede na ne.

Pripravujete nové web stránky MIC Prešov? (Ak nie, akou formou chcete poskytovať informácie ohľadom MIC.)

Mikuláková: "Nová web stránka mestského informačného centra existuje – www.micpresov.sk. Nájdete tam aktuálne informácií o kultúrnych podujatiach – tzv. kalendárium, ktoré denne aktualizujeme. Keďže súčasťou našich aktivít je aj ponuka sprievodcovských služieb, vytvorili sme sekciu Sprievodcovanie a Objavovanie Prešova. Objavovanie Prešova je zaujímavou príležitosťou ako spoznať naše mesto. Pripravujú sa i sekcie o ubytovaní, stravovaní, možnostiach turistiky v okolí... Viac info na našom webe. Tak, ako sa priebežne dopĺňajú naše databázy informácií, dopĺňa sa i naša web stránka."

Koľko firiem bolo prihlásených do verejnej súťaže o prevádzkovanie MIC Prešov? Môžete uverejniť s akým plánom rozvoja MIC Prešov ste zvíťazili?

Mikuláková: „Myslím, že táto otázka je skôr otázkou pre samotné mesto Prešov. Podľa mojich informácií do verejnej súťaže boli prihlásené viaceré organizácie. Presné číslo nepoznám. Spoločnosť Cruiser, ktorá je prevádzkovateľom mestského informačného centra je jednou z nich. K druhej otázke: projekt, ktorý sme pripravili bol komplexným riešením problematiky mestského informačného centra. Podľa môjho názoru sme presvedčili práve spojením mestského informačného centra a turistickej informačnej kancelárie, profesionálne zdatným personálom, ústretovosťou a ochotou spolupracovať s mestom Prešov aj na iných projektoch, ktoré sa týkajú rozvoja cestovného ruchu. “

0 komentárov: