10 novembra 2007

Ako sa kamarát spoľahol na stránky JPIS a nadarmo sa prešiel

Teraz som v Prahe, budúci týždeň by som rád zašiel na koncert, ktorý bude v Prešove. Poprosil som preto kamaráta, ktorý je v Prešove, nech mi kúpi lístok v predpredaji. Lístky na koncerty predávajú v Mestskom informačnom centre Prešov. Na vlastnej koži sa presvedčil o tom, aká neľahká úloha je kúpiť tam dva lístky.

Čo je Mestské informačné centrum Prešov a na čo slúži?

Slúži obyvateľom mesta Prešov, domácim návštevníkom, alebo zahraničným turistom a informuje o firmách v meste, úradoch, službách, aktuálnych podujatiach... Ponúka tiež sprievodcovské služby, sprostredkovanie ubytovania, predaj autobusových lístkov a leteniek, predpredaj vstupeniek. Predávajú upomienkové predmety, suveníry, pohľadnice a ďalšie predmety.

Ako postupoval

Bola sobota, takže potreboval zistiť otváracie hodiny Mestského informačného centra.
  1. Najprv sa pokúsil nájsť informácie o Mestskom informačnom centre na oficiálnych stránkach mesta Prešov. Neúspešne. Na stárnkach sa v menu sa tákato položka nenachádza. Vyhľadávanie, ktoré je na stránkach, neponúklo relevantný výsledok.

  2. Otvoril Google a do vyhľadávacieho políčka zadal "Mestské informačné centrum Prešov". Klikol na prvý výsledok Prešovské internetové správy. Potešil sa, že snáď konečne našiel čo hľadal.

  3. Na stránkach PIS potom už len klikol na ľavú položku v menu "Mestské informačné centrum", objavili sa mu stránky JPIS s informáciami o infomačnom centre. Zroloval nižšie a uvidel otváracie hodiny.


  4. Majú otvorené aj v sobotu - výborne. Vydal sa teda do mesta.

  5. Pred budovou Mestského informačného centra zistil, že otvorené je len v dňoch pondelok až v piatok.

Zmätený obyvateľ Prešova, zúfalý turista

Neide ani tak o to, že kamarát išiel kúpiť ten lístok v sobotu zbytočne. Bol celkom pekný deň, prešiel sa. Tie lístky na koncert kúpi pre mňa v pondelok alebo v utorok.

Ide skôr o to, že k zlým informáciám sa dostane aj napríklad turista, ktorý chcel ísť cez víkend v okolí na výlet, alebo si chcel kúpiť nejaký suvenír tesne pred odjazdom z Prešova domov. Výsledkom je frustrácia.

Čo je potrebné zmeniť

  • Opraviť zlé otváracie hodiny

  • Informáciu o Mestskom informačnom centre Prešov umiestniť na oficiálne stránky mesta Prešov

  • Informáciu o Mestskom informačnom centre Prešov tiež umiesniť na stránky Prešovské informačné správy (návštevník, ktorý klikne na položku menu a dostane sa na iné stránky je zmätený)

  • Udržiavať informácie o otváracích hodinách aktuálne

Neodporúčam:
  • Oficiálne stránky mesta Prešov (www.presov.sk)

  • Prešovské internetové spravy (www.pis.sk)

0 komentárov: